marți 18 ianuarie 2022 12:24
Acasă / Neamț / Permis de conducere 2022: Ce categorii de români nu mai pot să dea examen pentru obținerea carnetului de șofer

Permis de conducere 2022: Ce categorii de români nu mai pot să dea examen pentru obținerea carnetului de șofer

Permis de conducere 2022: Ce categorii de români nu mai pot să dea examen pentru obținerea carnetului de șofer

Potrivit anumitor modificări din Codul Rutier, începând cu data de 1 ianuarie 2022, următoarele persoane nu vor mai putea să dețină permis. Potrivit noilor criterii, sunt vizați și șoferii care suferă de anumite afecțiuni medicale.

Începând cu 1 ianuarie, şoferii care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan pot rămâne fără permis timp 30 de zile, potrivit noilor modificări din Codul Rutier 2022.

Mai mult, sunt vizați și cei care suferă de anumite afecțiuni medicale, precum diabetul sau boli de inimă.

În acest context, aceștia vor fi obligați să se prezinte mai des la controale medicale deoarece afecţiunile le pot pune în pericol capacitatea de a reacționa la timp atunci când se află la volan.

Acestor persoane le este interzis să dea examen pentru obținerea permisului de conducere

De asemenea, una dintre cele mai importante modificări din Codul Rutier 2022 interzice persoanelor care nu au terminat zece clase să dea examen pentru obținerea permisului de conducere. Schimbarea are loc deoarece oamenii legii se confruntă des în trafic cu șoferi care nu știu să scrie și să citească.

Totodată, punctul de amendă în funcție de care se stabilesc amenzile rutiere reprezintă 10% din salariul minim brut. Din acest motiv, valoarea lui ar fi trebuit să crească la 255 de lei, începând.. citește mai multe pe ziarulunirea.ro

Citește și

Care sunt pașii necesari pentru RECUPERAREA BANILOR din facturile UMFLATE de furnizori

Care sunt pașii necesari pentru RECUPERAREA BANILOR din facturile UMFLATE de furnizori Ministrul Energiei spune ...