marți 18 ianuarie 2022 6:38
Acasă / Neamț / CALCULATOR salariu net 2022. Impozite, CAS și CASS

CALCULATOR salariu net 2022. Impozite, CAS și CASS

CALCULATOR salariu net 2022. Impozite, CAS și CASS

CALCULATOR salariu net 2022. Cât din salariul brut mai rămâne dupa plata impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale ( CAS, CASS) la stat

Salariul minim pe economie a crescut, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 de lei brut, iar angajatorii nu mai pot plăti un salariat cu venitul minim mai mult de 2 ani, a stabilit guvernul. Obligația este valabilă atât pentru contractele în curs cât și pentru cele viitoare.

Aproximativ o treime dintre angajații din România sunt plătiți acum cu salariul minim, iar Guvernul a stabilit că niciun angajator nu poate acorda acest venit unui om mai mult de 2 ani. Cuantumul salariului minim net, este în 2022 de 1.524 de lei. Este obligat să crească salariul însă majorarea poate fi în orice cuantum.

Termenii folositi in contabilitate sau pe piata muncii pot fi destul de dificili pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu acestia. Astfel, cuvinte precum salariu brut, salariu net, salariu complet sau salariul minim pe economie pot crea confuzie in mintea unui simplu angajat.

Ce inseamna salariu

Salariu reprezinta suma de bani pe care un angajat o primeste lunar (o data sau de doua ori pe luna, adica avans si lichidare) in urma muncii pe care o presteaza la locul de munca in baza unui contract. In general, programul de lucru al unui angajat este de 40… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citește și

Care sunt pașii necesari pentru RECUPERAREA BANILOR din facturile UMFLATE de furnizori

Care sunt pașii necesari pentru RECUPERAREA BANILOR din facturile UMFLATE de furnizori Ministrul Energiei spune ...