sâmbătă 22 ianuarie 2022 17:44
Acasă / Iași / FĂRĂ centrale individuale în blocurile noi. Specialist: „Să nu-și mai pună centrală pe gaz, pe termen mediu și lung vor avea de pierdut”

FĂRĂ centrale individuale în blocurile noi. Specialist: „Să nu-și mai pună centrală pe gaz, pe termen mediu și lung vor avea de pierdut”

FĂRĂ centrale individuale în blocurile noi. Specialist: „Să nu-și mai pună centrală pe gaz, pe termen mediu și lung vor avea de pierdut”

La finalul anului 2021,  Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise în blocurile noi din luna ianuarie sau februarie, cel târziu. Ministrul a precizat că la începutul lui 2022 ar putea exista actul normativ privind această măsură. Lucrurile se vor schimba doar pentru construcțiile noi.

Răzvan Nicolescu, expert în energie şi fost preşedinte al Agenţiei Europene pentru Reglementare în Energie, a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că recomandarea sa este ca românii să nu-și mai pună centrale, pentru că pe termen mediu si lung vor avea de pierdut.

„Orașele interzic noile centrale, cum este la Cluj, și din punctul meu de vedere e absolut corect ceea ce fac. Dar în același timp statul alocă bani pentru construirea de noi conducte, care să conecteze noi localități la gaze naturale, oamenii… citește mai multe pe ziarulunirea.ro

Citește și

17 ianuarie 2022, COVID-19 în Alba: 122 de infectări și un deces, în ultimele 24 de ore în județ. Incidența și cazurile active de coronavirus

17 ianuarie 2022, COVID-19 în Alba: 122 de infectări și un deces, în ultimele 24 ...