joi 27 ianuarie 2022 3:48
Acasă / Galați / Taxe și impozite în 2022. Ministrul Finanțelor: „Este exclus să crească taxele, altele decât cele care erau programate”

Taxe și impozite în 2022. Ministrul Finanțelor: „Este exclus să crească taxele, altele decât cele care erau programate”

Taxe și impozite în 2022. Ministrul Finanțelor: „Este exclus să crească taxele, altele decât cele care erau programate”

Adrian Câciu, ministrul de finanțe, a declarat, în cursul serii de luni, 4 ianuarie, la B1TV, că pentru acest an nu există niciun fel de discuţie despre creşterea taxelor, dar va exista o analiză pe regimul fiscal.

„În 2022 este exclus să crească taxele, altele decât cele care erau programate. După cum știți accizele sunt în calendarul cu Comisia Europeană negociat. Acestea au crescut un pic cu rata inflației din 2020. În rest, nu există niciun fel de discuție despre creșterea taxelor pentru 2022″, a declarat Adrian Câciu.

Potrivit ministrului finanţelor, „va fi o analiză pe regimul fiscal, așa cum am promis și cu instituțiile financiare internaționale pentru că problema, din punctul meu de vedere este că regimul fiscal în România nu este așezată la potențialul care îl are astfel încât să fie o sarcină fiscală simplă dar și o sarcină care poate fi dusă în spate de economie și de anumite sectoare”.

Ministrul finanțelor a mai spus că impozitele indirecte… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citește și

24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la ...