sâmbătă 22 ianuarie 2022 15:56
Acasă / Bacău / PENSIILE MILITARE sub 2500 de lei: MAJORARE DE 10% din anul 2022: „Avem foarte mulți pensionari sub 2500 de lei, ne permitem această majorare”

PENSIILE MILITARE sub 2500 de lei: MAJORARE DE 10% din anul 2022: „Avem foarte mulți pensionari sub 2500 de lei, ne permitem această majorare”

PENSIILE MILITARE sub 2500 de lei: MAJORARE DE 10% din anul 2022: „Avem foarte mulți pensionari sub 2500 de lei, ne permitem această majorare”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat  că pensiile militarilor sub 2.500 de lei vor creşte cu 10% de anul viitor, precizând că nu se aștepta să găsească atât de multe persoane cu acest venit.

Citește și: Noua FORMULĂ de CALCUL a PENSIILOR, majorate de la 1 ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu PENSIILE peste 4.000 de lei

”Este un lucru pe care l-am negociat cu ministrul de Finanţe, împreună cu minstrul de Interne aceasta este o modificare care va apărea în buget.

Nu a apărut încă  însă este una dintre propunerile noastre şi cu siguranţă că va trece”, a spus ministrul Apărării joi seară, la Profit TV

După ce a fost întrebat dacă pensiile militarilor de până în 2.500 de lei vor creşte cu 10%.

Despre impactul bugetar al acestei majorări, ministrul a spus că este suportabil, chiar dacă este o sumă considerabilă.

”Este o sumă pe care ne-o permitem, chiar dacă este mare pentru că eu nu m-am aşteptat.

În ceea ce priveşte statutul militarilor, pensiile, salariile militarilor, pentru că s-a vorbit aiurea despre pensii nesimţite.

De exemplu, despre pensii speciale, ceea ce nu este cazul, pentru că în Armată este vorba de pensii de serviciu”.

Arătând că s-au creat disproporţii mari, prin modificările legislative,  unii au ieşit de pe aceeaşi funcţie şi acelaşi grad, cu pensii mari.

În jurul anilor 90, şi acum pensionarii au pensii mai mari de două ori sau chiar de trei ori.

”Avem foarte mulţi pensionari sub 2.500 de lei, ceea ce vă spun că nu m-am aşteptat”

El a precizat că în Bugetul pe 2022  guvernul a încercat să aducă şi câteva contribuţii de genul one off, o singură dată.

”Am crescut alocaţii şi ajutoare pentru familii. Nu este însă un buget foarte spectaculos, foarte bogat.

Pentru că ne-am propus un lucru important, acel 7% pentru investiţii”, a mai spus Dîncu.

Citește și

Termenul minim pentru doza booster a vaccinului anti-COVID a fost redus. Modificarea intră în vigoare de luni, 17 ianuarie

Termenul minim pentru doza booster a vaccinului anti-COVID a fost redus. Modificarea intră în vigoare ...